maanantai 14. lokakuuta 2013

Postia ilmavoimista ja viikonlopun aktiviteetteja

On sitä tietoa jo odotettukin ihan riittämiin, 20.9. kävin siis Tikkakoskella haastattelussa ja siitä lähtien on ollut sisällä semmoinen pieni jännityksen poikanen. Uskoin kyllä koko ajan aika vakaasti mahdollisuuksiini, mutta kyllä iso kivi vierähti sydämeltä kun tänään syöksyin postilaatikolle kärppänä kirjeen toivossa, ja laatikosta löytyi mainosten seasta ilmavoimien lähettämä kirje ja sen sisällä oleva kirje alkoi näin:


Mitäs muuta.. No viikonloppu meni aivan huikeissa merkeissä kun perjantaina ja lauantaina kävin siskon kanssa Lutakossa mielettömillä keikoilla! Perjantaina esiintyi mun ehdoton suosikkibändi Michael Monroe ja lauantaina aivan mieletön Reckless Love.
Keikoista aion kirjoitella myöhemmin vielä, mutta tässäpä kaksi kuvaa jotka kokoaa fiiliksen täydellisesti:Ja lauantaina käytiin taas autokaupoilla. Naapurikaupungissa oli myynnissä edulliseen hintaan pienen remontin tarpeessa oleva -94 Nissan Micra, ja sitä me lähdettiin sitten katsomaan. Auto oli odotetun mukainen, jonkin verran laittoa vaativa ja katsastuskin oli mennyt umpeen. Tehtiin kaupat ja iskettiin micra kotitekoisen hinauspuomin perään ja minä menin rattiin, nyt meillä on sitten kaksi micraa ja se yksi varaosina toimiva raato jonka ajoin ojaan.

Auton lämmityslaitteissa oli vikaa, puhallin toimi ainoastaan kovimmalla teholla. Edellinen omistaja oli purkanut keskikonsolia ja radion yms vikaa paikantaessaan, mutta todellisuudessa vika oli lämmitysmoottorin luona apukuskin paikan edessä, heater blower resistorissa. Sulatettiin uutta tinaa siihen resistoriin ja tadaa, lämmitys alkoi toimia moitteettomasti.
Toinen vika oli ajovalojen automatiikassa. Toinen etuvalo ei syttynyt automaattisesti kun virrat laittaa päälle. Meidän molemmissa aiemmissakin microissa on ollut sama vika joka on korjattu, tätäkin ongelmaa oli siis helppo lähteä korjaamaan. Ongelmia syntyi kuitenkin, kun aiemmin toimineet kikat eivät auttaneetkaan, ratin alla olevassa boksissa oleva piirilevy juotettiin läpi mutta ongelma ei ratkennutkaan. Monta tuntia tehtiin isin kanssa hommia, katsottiin kytkentäkaavioita ja näytettiin kolvia useammallekin osalle mutta ei vaan tullut mitään. Meillä oli toinenkin samanlainen osa vanhasta autosta, mutta siinä oli taas sellainen vika että toinen päiväajovalo syttyi palamaan vaikka autossa ei ollut edes avaimia. Lopulta vaihdettiin joitain osia levyistä keskenään ja huomattiin että toinen levy alkoi toimimaan moitteettomasti. Yksi rele oli mennyt oikosulkuun, siitä se vika siis löytyi. Nyt on sekin ongelma korjattu.

Huomenna vaihdan siitä vanhasta raadosta uudet etupenkit tähän autoon, on meinaan sen verran reikäiset ja törkeen näköiset nämä nykyiset.. Ja jos olen oikein reipas niin alan massaamaan pohjaa. Ensi keväänä varmaan on edessä maalausurakka, maalipinta on paikoitellen todella törkeässä kunnossa ja huonosti korjailtu ja hilseilevä.

Tästä piti tulla peltoauto siskolle ja veljelle, mutta itse kaipasin tekemistä ja rassaamista, joten siitä tulikin projektiauto. Katsotaan mihin sen kanssa päädytään!

PS. Jälkikäteen saatiin tietää että auto on sama jonka 500 metrin päässä asuva naapuri myi joitain vuosia sitten. Nyt tämä auto sitten palasi takaisin kotikylälleen seikkailtuaan välissä muualla, huomenna naapurit tulee kylään katsomaan vanhaa uskollista menopeliään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti